Mobilya Hammaddeleri

Ofis Koltuk Takımları Nasıl Üretiliyor?

Ofis-koltuk-takımları-nasıl-üretiliyor? Ofis koltuk takımı üretilirken hangi aşamalardan geçer? ofis koltuk takımlarının iskeletleri nasıl hazıranır? ofis koltuk takımlarında deri nasıl kesilir?

Ofis koltuk takımları nasıl üretiliyor? sorusuna üretim yaptığımız için en iyi bizim cevap verebileceğimizi düşündük. Ofis koltuk takımı üretim süreçlerini hiç merak ettiniz mi? aynı zamanda ofisinizde kullanmak için satın aldığınız ofis koltukları veya bir başka adıyla ofis oturma grubu ürünleri diğer ürünler gibi emek isteyen bir üretim sürecine sahiptir. Eskiden eskiz metoduyla şimdi ise profesyonel bilgisayar programlarıyla modellenen ofis koltuklarının somutlaşması gerekir. Tasarlanıp modellenen bir ürün elle tutulur somut bir hale gelmesi için çeşitli üretim süreçlerinden geçer. Üretim süreçlerine başlamadan önce hedeflenen ölçü dahilinde ilk olarak ofis koltuk takımının teknik çizimleri oluşturulur ve bu teknik çizimlere göre üretim süreçleri uygulanmaya başlanıyor. Bu süreçler üretilen ürünün sektörüne göre farklılık gösterir. Ofis koltuk takımı modelleride birçok mobilyanın olduğu gibi farklı üretim süreçlerinden geçer. Bu üretim süreçlerini bir başlık altında toplamaktansa iyi anlaşılması için detaylı incelemek gerekiyor.

Ofis koltuk takımı üretim süreçlerini detaylı incelemek istediğimizde 6 farklı başlık karşımıza çıkıyor. Bu üretim süreçleri sırasıyla iskelet, süngerleme, deri kesim, dikiş, döşeme ve montajdır. Ek olarak bu üretim süreçlerinin her biri oldukça önemlidir çünkü belirli ölçüler dahilinde gerçekleşirler. Ayrıca ofis koltuk takımı modellerimizi incelemek için tıklayın.

Ofis koltuk takımlarını oluşturan parçaların 3 ana bölümden oluştuğunu söyleyebiliriz. Bunlar iskelet, sünger ve deridir. İnsan vücudundaki iskelet, kas ve deri gibi düşünebilirsiniz.

Ofis Koltuk Takımı Gövde İskeletinin Üretilmesi

İskeletinin Üretilmesi

Rijit bir ofis koltuk takımı iskeletine sahip olmak için 2 önemli duruma dikkat etmek gerekir. Bunlar iskelet tasarımında kullanılan ağaçlar ve tasarım modelidir. İskelet tasarımı planlanırken ofis koltuk takımının kollarıyla bir bütün halinde mi yoksa ayrı olarak mı üretileceği düşünülmelidir ve tasarım buna göre modellenmelidir. İlk olarak fırınlanmış kuru gürgen ağaçı seçmek ofis koltuk takımı iskeletlerini üretmek için gereklidir çünkü, kavak veya diğer ağaçların kuruyunca çatlama olasılığı gürgene göre daha fazladır. Bu gibi sebeplerden ve sağlamlığı sayesinde ofis koltuk takımı iskeletlerini üretirken kullanılacak en doğru ağaç türü gürgendir. Tasarıma göre uygun uzunluk ve şekillerde kesilen gürgen çitalar yapışkan, çivi ve vida yardımıyla birbirlerine sabitlenirler. Bu sayede gövdesi oluşturulan iskelet bir sonraki aşama olan süngerlemeye geçer.

İskeletini Süngerleme

Ofis koltuk takımı iskelet gövdelerini 3 kısma ayırabiliriz. Bunlar Oturak, sırt ve kollardır.Her bir bölümde farklı yoğunlukta ve kalınlıkta sünger kullanılıyor. İskelete göre boyutları belirlenmiş olan süngerler uygun boyutlarda kesiliyor ve kesilen bu süngerler lastiklenip ve astarlanıp iskelet yüzeylerine yapıştırılıyor. Bu işleme süngerleme adı veriliyor.

Ofis Koltuk Takımının Yüzeyinin Üretilmesi

Deri Kesimi

Süngerlenmiş ofis koltuk takımı iskeletlerine uygun modellenen deri kalıplarını kullanarak deri kesimi işlemi yapılır ancak su yönü olan veya yalnızca belirli bir yöne esneyen derileri keserken iyi planlamak gerekir, aksi taktirde deri ziyan olur.

Derinin Dikilmesi

Dikiş payları hesap edilerek kesilen ofis koltuk takımı derileri büyük bir özenle dikilmelidir. Yüzeyi oluşturan ve ilk göze çarpan deri olduğundan potluk ve kırışıklık olmaması önem taşır. Bu nedenle ilmekli dikiş veya façalı dikişler uygulanabiliyor. Sıradaki aşama deri döşeme aşamasıdır.

Ofis Koltuk Takımlarında Döşeme

Ofis koltuk takımlarında ilk göze çarpan yüzeydeki deridir. Büyük bir özenle kesilip dikilen deriler, ofis koltukları iskeleti üzerine giydirilerek döşeme tabancası yardımıyla döşenirler. Aynı bir kıyafet giyme gibi düşünün bol veya dar gelirse rahatsız eder. Ofis koltuklarında da bu durum böyledir bol gelmesi durumunda kırışıklık, dar gelmesi durumunda ise dikişlerde gerginlik görünür ancak, döşeme işlemi yaparken dikilen derinin tam oturması için iskeletin köşelerine de dikkat etmek gerekir. Döşeme ustası deriyi iskelete giydirdikten sonra döşeme tabancası yardımıyla deriyi iskelete tutturur. Aynı zamanda bu süreç koltuk döşeme süreci olarak adlandırılıyor.

Ofis Koltuk Takımı Montaj İşlemleri

Döşenip hazırlanan ofis koltuk takımı parçaları için sıra montajlamaya geldi. Tasarıma göre kol ve gövdesi ayrı olan parçalar somun, rondele ve civatalar ile birleştiriliyor bu sayede ahşap veya metal ayaklar soket ve civata yardımlarıyla ofis koltuk takımının gövdesine montajlanırlar.

Ölçülerde fazla veya eksiklik olması durumunda üretimde aksaklık yaşanır. Böylece bu durum zaman kaybına sebep olur zira biz üreticiler bunu asla istemiyoruz. Sizler için ofis koltuk takımı üretimini alt başlıklar halinde ele almaya çalıştık. Gördüğünüz gibi farklı üretim süreçlerinden geçen ofis koltuk takımları sizler için özenli bir şekilde üretiliyorlar. Son olarak paketlendikten sonra ürünler teslim edilmek üzere yola çıkar. Ofis koltuk takımları hakkında ilginizi çekecek faydalı linkler aşağıdadır.
Özenli işçilik ve kaliteli hammadde ile üretilen ofis koltuk takımlarının fiyatlarını belirleyen unsurları öğrenmek için ofis koltuk takımı fiyatları adlı yazımızı inceleyin.
Ofis koltuk takımı temizliği nasıl yapılır?

Ofis koltuk takımı İzmir`demi üretiliyor?

Evet, ofis koltuk takımı modellerimizi İzmirde üretip, sizlere kargoluyoruz.

Chester ofis koltuk takımı üretebiliyor musunuz?

Evet, yılların eskitemediği hala popüler olan chester ofis koltuk takımı modelimiz mevcut.

Deri ofis koltuk takımı var mı?

Evet, deri ofis koltuk takımı üretiyoruz. Modellerimizi görüntülemek için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir